fbpx Skip to main content

Veelgestelde vragen

By 23/05/2017mei 11th, 2021Postinterventiedossier, Woningpas

Voor je aan de slag gaat met nestas, heb je je wellicht heel wat vragen gesteld. Hier vind je de meest voorkomende vragen terug, met een eenvoudig antwoord. Eenvoudig, zoals nestas.

Zal nestas werken in mijn geval?

Je kunt zelf bepalen hoe je je digitaal paspoort samenstelt en hoeveel/welke documenten je erin wil opnemen. Je hoeft dus geen eindeloze invulvakjes in te vullen. Je nestas paspoort bevat een vooringevulde lijst van documenten die je best aanvraagt om je dossier wettelijk in orde te maken. Bovendien kun je simpelweg door een bericht te zenden naar hun mailbox, leveranciers uitnodigen om hun document(en) in je paspoort op te laden. Ze kunnen dat doen door eenvoudigweg bestanden toe te voegen aan hun reply en op de zend-button te klikken. nestas is dus een echte no-brainer.

Is dit het beste product op de markt?

Dit is de enige oplossing die je in staat stelt om op een geautomatiseerde manier een digitaal paspoort van je woning of flat samen te stellen en daarbij desgewenst je leveranciers het werk te laten doen. Het is ook een ideaal middel om je onderhoud en herstellingen te documenteren.

Kan ik de aanschafkost terugverdienen?

De aanschaf van een nestas-dossier kost minimaal 75 euro (zie https://nestas.eu/prijs/) voor een licentie van 5 jaar. Dat is slechts 1.25 euro per maand. Je spaart heel wat opvolgingswerk uit wanneer je je eigendom onderhoudt, herstelt of verbouwt en heel wat opzoekwerk wanneer je documenten of bewijsstukken nodig hebt. Huurders weten precies waaraan ze zich moeten houden dankzij de documenten die je hen ter beschikking stelt en bij verkoop wekt je up-to-date paspoort vertrouwen bij de koper. Je krijgt een betere prijs voor je eigendom.

Is nestas makkelijk te gebruiken?

nestas is een no-brainer. Het gebruik is zo simpel dat geen opleiding nodig is. Je hoeft ook geen ingewikkelde vooraf opgezette structuur te gebruiken. Je kunt je documenten overigens laten invoeren door je leveranciers. Gewoon simpelweg aanduiden wie de leverancier is (naam en gsm-nummer volstaan), invoeren wat hij moet opleveren tegen welke datum en… verzenden. nestas doet de rest.

Zal ik goed ondersteund worden?

Omdat nestas zo eenvoudig is, verwachten we geen problemen. De uitgebreide Getting Started-toelichting in elk digitaal paspoort zal je voor alle basisvragen op weg helpen. Maar mocht je toch onverwacht twijfelen of bijkomende informatie willen, dan is onze support desk beschikbaar op support@nestas.eu.

Hoe weet ik dat mijn leveranciers hun document(en) wel zullen invoeren?

Wanneer je een leverancier uitnodigt om documenten op te laden, volgt nestas op of dat daadwerkelijk gebeurt. nestas herinnert de leverancier aan de opdracht zolang hij die niet heeft volbracht. Als de leverancier je op een andere manier de documenten bezorgt en je voert ze in je paspoort in, dan stopt nestas ook met opvolging van je leverancier.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn leveranciers geen herinneringen (meer) ontvangen van nestas?

nestas herinnert je leverancier aan jouw opdracht om documenten op te leveren in je digitaal paspoort zolang hij dat niet gedaan heeft. Wanneer stoppen de herinneringsberichten?

  1. De leverancier heeft de gevraagde documenten opgeleverd via nestas.
  2. Je hebt zelf de gevraagde documenten opgeladen in je paspoort.
  3. Je vermeldt in nestas dat je het document in eigen bezit hebt.
  4. Je verwijdert het gevraagde document uit je dossier.

Nog vragen? Neem met ons contact op: support@nestas.eu. We reageren snel.