fbpx Skip to main content

Skilpod wil de bouwwereld op zijn kop zetten

Van links naar rechts: Jonas Verbruggen – R&D, Filip Timmermans – Founder, Marlo Kox – Operations manager

Skilpod is een atypisch Belgisch bouwbedrijf dat ambitieuze en grootse toekomstplannen heeft. Ze zijn ook fan van het nestas dashboard voor een vlotte en eenvoudige opmaak en overdracht van hun postinterventiedossiers. ”Onze klanten vinden het overzichtelijk en handig. Een tool die doet wat hij belooft.”

Skilpod is op een missie om de bouwwereld op zijn kop te zetten, begint Marlo Kox, operations manager. “We leggen ons niet neer bij hoe het altijd al geweest is. We geloven dat een eigen woning bouwen anders kan. Zonder stress en gedoe, op een slimmere manier. Verder streeft Skilpod naar een wereld waarin een eigen huis niet weggelegd is voor de happy few, maar een wereld waarin iedereen toegang heeft tot een stijlvolle en degelijke thuis. Zonder compromissen op vlak van prijs, kwaliteit of duurzaamheid.”

We geloven dat een eigen woning bouwen anders kan. Zonder stress en gedoe, op een slimmere manier.

Start-up in houtskeletbouw

Skilpod is in 2013 begonnen als een start-up waarbij de 2 zaakvoerders, Filip Timmermans en Jan Vrijs, de handen in elkaar hebben geslagen om zelf tuinkantoren, poolhouses, woonzorgunits en aanbouwen aan bestaande woningen te bouwen. Vanaf het begin hebben zij het ‘anders’ gedaan en ging Skilpod resoluut voor een alternatieve manier. “Het succes van de modulaire houtskeletbouw heeft ervoor gezorgd dat we als bedrijf heel snel gegroeid zijn. Er kwamen steeds grotere projecten op ons pad bijvoorbeeld voor woningcorporaties en huisvestigingsmaatschappijen.”

“Een van de aantrekkelijkste aspecten aan deze manier van bouwen is ook dat de werken en overlast on-site tot een minimum beperkt zijn. Van bouwen tot afwerking: Bij Skilpod gebeurt alles in een gecontroleerde fabrieksomgeving”, legt Marlo uit.

Tegenwoordig is een postinterventiedossier een erg lijvig document geworden. Om dit niet steeds allemaal te hoeven afdrukken, vonden we nestas een heel goed en duurzaam alternatief

Duurzaamheid en gebruiksgemak

Duurzaamheid en gebruiksgemak waren onze twee belangrijkste drijfveren om met nestas in zee te gaan. “Tegenwoordig is een postinterventiedossier een erg lijvig document geworden. Om dit niet steeds allemaal te hoeven afdrukken, vonden we nestas een heel goed en duurzaam alternatief”, gaat Marlo verder.

“Ten tweede kunnen we met nestas eenvoudig met diverse partijen tegelijk aan één dossier werken zonder het overzicht te verliezen. De status van alle documentatie is heel transparant, wat het aangenaam en vlot werken maakt.”

Vlotte samenwerking

De samenwerking tussen ons en onze partners loopt zeer vlot door nestas. Het platform doet wat het belooft en over de hele lijn reageren onze klanten positief. We hebben nog geen klachten ontvangen. Integendeel, gebruikers vind het een heel overzichtelijke en handige tool.

“Als bedrijf zijn wij een grote fan van de templates. Deze kunnen gemakkelijk geüpdatet worden en vervolgens snel klantspecifiek gemaakt worden. Vlot een eenvoudig!”

Ik zou iedereen die dit dossier op een transparante en gemakkelijke manier wil afhandelen dus zeker aanraden om nestas te gebruiken als tool.

De natuur een handje helpen

Als je in de bouw actief bent of zelf een woning bouwt of renoveert, komt het postinterventiedossier altijd op je pad. “Ik zou iedereen die dit dossier op een transparante en gemakkelijke manier wil afhandelen dus zeker aanraden om nestas te gebruiken als tool. Bovendien help je de natuur ook een handje door minder af te drukken en papier te sparen,” besluit Marlo.

Ben jij ook actief in de bouw of zelf aan het bouwen geslagen en wil je het overzicht bewaren over jouw postinterventiedossier? Ontdek dan meer over nestas via onderstaande knop!

ONTDEK MEER OVER NESTAS

Beeldmateriaal: copyright Skilpod.