fbpx Skip to main content

Nestas-sjablonen zorgen voor snelle en vlotte aanmaak PIDs bij intensieve gebruikers

Je hoeft niet langer urenlange kopieer- en verzamelsessies te houden om je klanten een postinterventiedossier (PID) van hun appartement te bezorgen. Met nestas maak je in de cloud een digitaal masterdossier – een template – en beschik je over een snelle opstap naar een gepersonaliseerd PID voor elke wooneenheid.

Je wil niet veel tijd verliezen met het verzamelen van materiaal en alles op een bevattelijk manier in een digitale folder opbergen, telkens je een woning of appartement oplevert.

In veel gevallen levert de aannemer of projectontwikkelaar wooneenheden op die veel gelijkenis vertonen met alle eenheden in een project. De bouwvolumes, -technieken en -materialen zijn vrij gelijklopend en de afwerking is beperkt tot een aantal varianten waaruit de kopers kunnen kiezen om hun woning toch een eigen karakter te geven. Het ligt dus voor de hand dat de opstelling van een postinterventiedossier op een digitaal cloudplatform een ideale benadering is om snel en vlot een gepersonaliseerd PID op te leveren, keer op keer.

dashboard nestas

Versneld bouwproces, versnelde PIDs

Bij Skilpod vinden ze dit gebruik van ‘templates’ een van de aantrekkelijke punten van nestas. Omdat ze zelf een zeer gestructureerde benadering hebben met een negental typewoningen, kunnen ze het bouwproces aanzienlijk versnellen. Het spreekt vanzelf dat ze daarbij een ‘bouwmodel’ voor hun PIDs willen dat naadloos aansluit bij hun bouwproces en de klantenervaring verder vergroot. Dankzij het gebruik van sjablonen in nestas is dat een fluitje van een cent. “We kunnen de templates gemakkelijk updaten en vervolgens klantspecifiek maken. Vlot een eenvoudig!”, klinkt het bij Skilpod, specialist in houtskeletbouw.

Als bedrijf zijn wij een grote fan van de templates. We kunnen de templates gemakkelijk updaten en vervolgens klantspecifiek maken. Vlot en eenvoudig! - Skilpod

PID ; sjablonen

Generische basissjablonen als opstap

Ook VESTAD Ingenieursgroep is een intensieve gebruiker van nestas, waarvan het de voordelen naar waarde weet te schatten. Zaakvoerder Jyrki Leysen werkt met zijn team in een diverse omgeving met uiteenlopende types projecten.

“Standaardisering is altijd een moeilijk begrip, want ieder project heeft zijn eigenheid. Toch slagen we er met de nestas template functionaliteit in om snel en vlot onze generische basistemplates aan te passen aan elk project. Een project van bijvoorbeeld 50 appartementen klaarzetten is heel makkelijk met de templates. Appartementen kan je heel eenvoudig kopiëren en alle linken met de documentaanvragen worden mee gekopieerd.”

VESTAD Ingenieursgroep heeft een resem sjablonen aangemaakt in functie van de diverse bouw- en projecttypes, er is er zelfs een voor wegenwerken. Op basis van die sjablonen managet het team veiligheidscoördinatoren vandaag honderden postinterventiedossiers voor honderden projecten. Jyrki Leysen: “Dat we niet iedere keer weer een PID helemaal opnieuw moeten gaan configureren om te beantwoorden aan de manier van werken van de bouwteams en aan de gewoonten van partijen die informatie moeten opleveren, is een enorme tijdsbesparing en een comfortzone, want we kunnen alle partijen zelf hun rol laten spelen om het postinterventiedossier samen te stellen.”

Zoals de oude mappenstructuur

Een bijkomend voordeel van het werken met sjablonen in nestas is volgens Jyrki Leysen dat je er makkelijk structuur kan in aanbrengen door het consistente gebruik van categorieën/ruimten, zodat dit voor de mensen toch herkenbaar is. “Het lijkt zelfs wat op die oude mappenstructuur die ze gewend zijn.” En zo sluit nestas opnieuw aan bij de manier van werken van een team.

Wil je meer te weten te komen over nestas? Lees dan verder via onderstaande knop!

ONTDEK MEER OVER NESTAS