fbpx Skip to main content

Waarom een nestas dashboard voor jou zinvol is

By 20/12/2018december 24th, 2022Woningpas

Een nestas dashboard is essentieel voor elke huiseigenaar, of je nu al 10 jaar in je huis woont of nog maar net een appartement hebt aangekocht. Je hebt een overvloed aan documenten, moet voldoen aan wettelijke vereisten en je wil woning netjes onderhouden.  Met een digitaal dashboard van nestas bespaar je jezelf heel wat tijd, geld en kopzorgen. Hoe, vraag je je af? Dat lees je hier!

Is een dashboard van je woning een nieuw concept?

Sinds 1 mei 2001 ben je verplicht je gerenoveerde of nieuw gebouwde huis of appartement te documenteren. Alle informatie met betrekking tot de bouwplannen, elektrische installaties, verwarming, enzovoort moet je verzamelen in een postinterventiedossier. Aannemers en bouwpromotoren kennen de wetgeving en bezorgen je de nodige documenten. De papieren stapelen zich snel op en zonder een goede tool zijn ze haast niet bij te houden … Nieuwe overheidsinitiatieven schieten helaas ook te kort vanuit praktisch standpunt. Daarom is nestas er, om het jou gemakkelijk te maken. Nestas is een cloudplatform dat overal toegankelijk is en dat je helemaal naar je hand kunt zetten.

Waarvoor dient een nestas dashboard?

Elke huis- of appartementseigenaar wordt overspoeld met documenten die te maken hebben met zijn woning of flat. Denk maar aan de stedenbouwkundige vergunning, het epc, verzekerings- of afbetalingsdocumenten, … Je hebt ze op papier, je krijgt ze per e-mail toegestuurd, maar je verliest ze uit het oog… Zo wordt het al gauw onoverzichtelijk. Met een digitaal dashboard van nestas vind je dadelijk wat je zoekt en hoef je je leveranciers niet zelf achterna te zitten voor ontbrekende documenten. Nestas ondersteunt en ontzorgt je.

Hoe helpt een nestas dashboard jou?

Nestas biedt je meer dan opslagruimte in de cloud voor je verplichte documentatie. Het is je partner om je woning kwalitatief te beheren en de communicatie met je vakmannen te stroomlijnen.

 

  • Hoe spoor je je aannemer, architect, elektricien … aan om hun documenten te bezorgen?

Dat hoef je niet zelf te doen. Je nodigt je leverancier online uit om het document rechtstreeks in je paspoort op te laden. Nestas herinnert je leverancier hieraan zolang hij dat niet deed.

  • Kun je je documenten gemakkelijk terugvinden?

De structuur is simpel. Een tabblad voor de opgeleverde documenten en een tabblad voor de aangevraagde of nog op te laden documenten. Met de krachtige zoekfunctie vind je meteen het bestand dat je nodig hebt zonder eindeloos scrollen en klikken.

  • Wie heeft er toegang tot je nestas dashboard?

Jij bent de eigenaar van het dashboard en beslist zelf met wie je het deelt. Zo kun je je volledige dashboard met bijvoorbeeld je aannemer delen als hij jou verschillende bestanden moet bezorgen. Wil je je leverancier liever geen toegang geven tot je dashboard, dan nodig je hem uit om een specifiek bestand rechtstreeks op te laden via een beveiligde link. Wil je zelf een bestand sturen naar je leverancier, dan stuurt nestas hem een link naar de meest recente versie.

Brengt een nestas dashboard iets op?

Ja, zowel nu als in de toekomst. We besteden gemiddeld 8 tot 12 jaarinkomens aan onze woning. Voor zo’n investering wil je zorg dragen en de verkoopwaarde maximaliseren. Met nestas voldoe je dus niet alleen aan je documentatieplicht, maar kun je je woning doorheen de jaren fatsoenlijk onderhouden. Met minder moeite.

Download ons mini e-book met tips om je huis of appartement te onderhouden en beheren

Benieuwd hoe een nestas digitaal pas eruitziet? Ga van start met nestas!

BLIJF OP DE HOOGTE

[activecampaign form=13]

* Door op deze button te klikken, verklaar je akkoord te gaan met onze Privacy Policy
newsletter icon