fbpx Skip to main content

3 redenen om nu je nestas digitaal dashboard aan te maken

By 11/10/2018december 24th, 2022Particulier, Woningpas

Het is nooit te vroeg om een nestas digitaal dashboard aan te maken voor je woning. Hoe vroeger je een digitaal dashboard opent, hoe makkelijker je je woning in kaart brengt. Of je nu een woning koopt, bouwt of verbouwt, een digitaal postinterventiedossier voor je woning is altijd een goed idee. En wel om de volgende drie redenen.

1. Je weet wat je hebt geïnvesteerd

Elke Belg is ervan overtuigd: investeren in vastgoed is een slimme zet voor je toekomst. Het schept zekerheid in je leven en je staat financieel sterker als je op pensioen gaat. Het geld op ons spaarboekje brengt niet veel op, dus zoeken we andere manieren om een appeltje voor de dorst te vergaren.

Als je een woning koopt, ken je de prijs en de financieringskost wanneer je moet lenen. Elke maand herinnert een afbetaling jou eraan dat je een belangrijke investering hebt gedaan in je woning. Je houdt ze best in goede staat, want het is heel wat goedkoper om proactief je woning te beschermen, dan ze duur te moeten herstellen. Bovendien moet je altijd rekening houden met de mogelijkheid dat je om een of andere onverwachte reden de woning snel kwijt moet en dan is ze beter in perfecte staat. Dan wil je bovendien ook weten wat je inmiddels nog bijkomend investeerde in je woning: verbouwingen, opsmuk, modernisering, decoratiewerken,… Goed gedocumenteerd sta je in een onderhandeling over de waarde van je woning veel sterker.

Wanneer je kinderen het huis uit zijn heb je misschien de behoefte om kleiner te gaan wonen. Dankzij jouw goede zorgen en documentatie, kan je je woning voor een mooie prijs verkopen en zelf iets kleiners en goedkopers zoeken. Zo heb je een extra spaarpotje dat welkom is als je op pensioen gaat, verre reizen wil maken, of gewoon zorgeloos wil genieten van het leven.

 2. Je weet wie er aan je woning heeft gewerkt

Doorheen de jaren laat je al eens verbeteringswerken uitvoeren. De onderhouds- en herstellingskosten aan een woning kun je na 10 jaar op 10% van de waarde begroten. De loodgieter komt langs, de elektricien voorziet je keuken van nieuwe verlichting, de chauffagist plaatst nieuwe radiatoren, … Allemaal zaken die je in je digitale dashboard opneemt, of beter nog, je laat je vakmannen hun documenten eraan toevoegen. Heb je een probleem met je nieuwe radiatoren, dan weet je bij wie je terecht moet. Omdat je hem toegang geeft tot je dashboard, waarin je dan vb. al foto’s hebt toegevoegd, kan hij relevante documenten op voorhand inkijken en goed voorbereid en efficiënt de herstelling uitvoeren.

 3. Je kent je woning door en door

Dankzij je nestas digitale dashboard heeft je woning geen geheimen meer. Het is belangrijk om bij de aankoop van je woning, zo veel mogelijk informatie van de verkopers te verzamelen. Werd de woning voor 1 mei 2001 gebouwd en werden er sinds die datum geen verbouwingswerken meer uitgevoerd, dan is de kans groot dat je geen kant-en-klaar postinterventiedossier aangeboden krijgt. In dat geval kan je de eigenaars alsnog vragen naar specifieke en relevante documenten. Alle beetjes brengen je een stap dichter bij een compleet paspoort van je woning.

Laat je na de aankoop van de woning nog werkzaamheden uitvoeren, dan doe je er goed aan alles te documenteren in je nestas digitale dashboard. Geen enkel detail is overbodig. Renoveer je bijvoorbeeld je keuken, dan upload je informatie over het keukenontwerp, de technische fiches van je koelkast en zelfs de handleiding van je oven. Je verzamelt dus niet alleen informatie die wettelijk verplicht is, maar ook die welke waardevol is voor vakmannen en praktische informatie waarop je zelf altijd kan terugvallen.

Benieuwd hoe zo’n digitaal dashboard werkt?

BLIJF OP DE HOOGTE

[activecampaign form=13]

* Door op deze button te klikken, verklaar je akkoord te gaan met onze Privacy Policy
newsletter icon