fbpx Skip to main content

Postinterventiedossiers altijd klaar bij oplevering

By 13/10/2020december 24th, 2022PID overdracht, Professioneel

Ik wil zien hoe nestas voor mij kan werken.
Contacteer me:

Te late informatie makkelijk toevoegen na overdracht

Het postinterventiedossier (PID) is in veel projecten een hete aardappel, die door veiligheidscoördinatoren, projectontwikkelaars en hoofdaannemers naar elkaar doorgespeeld wordt. Hoofdprobleem: onderaannemers leveren de gevraagde documenten niet (tijdig) op voor de voorlopige oplevering. Na maandenlang aandringen en veel animositeit komt het er tenslotte van, maar hoe bezorg je dan de bekomen documenten aan de koper? Meestal valt men dan terug op de e-mail, want het opgeleverde dossier (map, USB-stick) is niet meer beschikbaar.

Altijd klaar

Met het nestas digitaal paspoort is je PID altijd beschikbaar bij de oplevering, volledig of niet. Je draagt het digitaal over naar de koper of bouwheer op het moment van de oplevering en je vult het nadien aan met de ontbrekende documenten. De koper beschikt vanaf de oplevering over het PID, en ziet de aanvullingen vanzelf binnenkomen. Eens het PID als afgewerkt wordt beschouwd, kun je de link ermee verbreken, zodat alleen nog de koper/bouwheer de toegang tot zijn PID behoudt, het verder up-to-date kan houden en zijn woning ermee kan beheren.

Digitaal getekend

Deze overdracht van het PID wordt door de koper/bouwheer digitaal getekend. Het PV van oplevering, dat automatisch wordt aangemaakt door nestas, bevestigt de inhoud van het PID. De koper aanvaardt het PID digitaal en heeft meteen toegang tot zijn account op nestas. Elke partij ontvangt een gecertificeerde digitale versie van het PV en een transactiebewijs. De finale overdracht gebeurt op het gewenste tijdstip digitaal en naadloos door het delen van het PID te onderbreken en de finale overdracht te lanceren naar de koper.

Netjes en op tijd

Dankzij nestas ben je altijd op tijd met je postinterventiedossiers. Het klinkt gek, maar het kan wel. Er zijn drie stappen die belangrijk zijn:

  1. Je nodigt je leveranciers uit met een door nestas voorgeschreven e-mail en verzorgt de communicatie voor je eraan begint.
  2. nestas herinnert ze aan hun opdracht om op te leveren zolang dat niet gebeurde
  3. De leveranciers uploaden de documenten meteen op de juiste plaats in je PIDs via hun eigen interface in nestas, die automatisch voor hen toegankelijk gemaakt wordt vanuit je uitnodiging. In deze interface behouden ze een duidelijk overzicht van wat ze wanneer uploadden.

Je hoeft dus niet langer zelf rond te bellen, in e-mailboxen van maanden ver te zoeken naar een bericht, boze e-mails uit te zenden.

Je postinterventiedossiers bij de voorlopige oplevering

Zo draag je digitaal je postinterventiedossiers over tijdens of voor de voorlopige oplevering:

  1. De verkoper initieert de digitale overdracht
  2. De koper of bouwheer ontvangt de uitnodiging met een overzicht van de inhoud van het postinterventiedossier
  3. De koper of bouwheer aanvaardt het postinterventiedossier
  4. De verkoper en de koper ontvangen een door de koper/bouwheer digitaal getekende versie van het PV van oplevering
  5. Beide partijen ontvangen een digitaal transactiebewijs