fbpx Skip to main content

Vlot samenwerken met onderaannemers aan je PID’s

By 12/10/2020december 24th, 2022Software Release, PID in bouwprojecten, Professioneel

Ik wil zien hoe nestas voor mij kan werken.
Contacteer me:

Je werkt nu nog sneller en efficiënter met je leveranciers samen om tijdig de postinterventiedossiers (PIDs) van je projecten klaar te hebben. Nu je leveranciers wat vaker achter hun bureau zitten in met de COVID-beperkingen, is het moment gekomen om ze wat vertrouwd(er) te maken met digitaal werken.

Deze release bevat enkele belangrijke productiviteitsverhogende features. Dankzij acties op geselecteerde bestanden kun je in één keer settings veranderen: leverancier, deadline, aanduiding van type document, etc. Wordt een project uitgesteld wegens Corona-maatregelen, dan kun je vb. in één beweging de opleveringsdata voor je documenten bij je verschillende leveranciers aanpassen.

Gegroepeerde acties (mass edits)

  1. Gegroepeerde aanpassingen doen aan documentaanvragen (vb wijziging van opleveringsdatum, type, leverancier, herhalingen of delen)
  2. Toewijzen en verzenden van aanvragen in dashboard: gegroepeerde aanvragen verzenden naar leveranciers (leverancier en opleverdatum (apart of tegelijk) toevoegen in een selectie van nog niet verzonden aanvragen).
  3. Opgeleverde aanvragen gegroepeerd delen (div. documenten delen met een of meer derden).
  4. Gebruik van autofill op leveranciers voor het delen van documenten.

Navigatie optimalisatie

In navigatie één stap terugkeren, in de regel naar een geselecteerd overzicht nadat je de overzichtspagina van een document hebt geopend.

Op die manier kun je:

  • gewoon de terug knop van de browser gebruiken
  • linken naar en bookmarks maken naar een bepaalde selectie binnen de filters

Dit kan overal waar filters voorkomen:

  • lijsten van dashboards
  • lijsten van documenten
  • en dit zowel voor de gebruiker als de contractor (leverancier).

Je eigen aanvraagbibliotheek maken en beheren

Vanuit je account pagina je eigen template aanmaken van waaruit je aanvragen kunt integreren in je dashboards: je vinkt aan in je bibliotheek welke aanvragen je wenst op te nemen in je dashboard. Na migreren duidt de bibliotheek aan welke aanvragen werden gekopieerd. De bibliotheek maak je op accountniveau, maar elk dashboard heeft zijn bibliotheek met aangepaste status van welke aanvragen al werden geïntegreerd. Verwijder je aanvragen uit je dashboard, dan wijzigt hun status in de bibliotheek voor dat dashboard.

Beheer van leveranciers

Het leveranciersmanagement kreeg een autocomplete en zoekfunctie en er is aan het profiel van de account een menu-item voor management van leveranciers (vb. verwijderen van niet langer gebruikte leveranciers) toegevoegd. In die module kun je leveranciers verbergen of aanpassen (vb. bij wijziging van e-mailadres, telefoon of gewoon voor het corrigeren van een typefout bij het aanmaken vanuit een dashboard. Via een search kun je snel de juiste leverancier oproepen.

Versiebeheer subcontractor interface

Leveranciers kunnen in hun interface ook de versies zien van de door hen opgeleverde documenten.