fbpx Skip to main content

Onze conciërge stelt jouw digitaal paspoort op

Onze nestas concierge kan je paspoort tegen een kleine vergoeding ook zelf opmaken. Dat bespaart je de moeite. Wij komen jouw documenten ophalen en brengen ze nadien terug, samen met je toegang tot je digitaal paspoort. Wedden dat je familie en vrienden perplex staan?

Er zijn tal van redenen waarom we niet happig zijn om grondig te documenteren.

Misschien moeten we ons de vraag stellen waarom we wél zouden documenteren? Het antwoord is eenvoudig: dat doe je in de overtuiging dat jezelf of iemand anders daar (later) wat aan heeft. Het is het makkelijkste als je alleen voor jezelf archiveert. Dan weet je wat je wilt archiveren en wanneer je het niet goed gedaan hebt, kun je het snelst een document terugvinden door “reverse engineering” te doen van je eigen logica. “Wellicht heb ik gedacht dat dit document beter paste in zo’n categorie, of in die folder”, weet je wel? Zodra ook anderen toegang moeten krijgen tot jouw bestanden, wordt het een ander verhaal.

Er zijn dus twee aspecten aan archiveren: eerst moet je de documenten verzamelen en opbergen en vervolgens moet je in je manier van opbergen een logica hanteren die zo vanzelfsprekend is dat je altijd (snel) de nodige documenten terugvindt. Omdat documenteren, eens het systematisch gebeurt op de traditionele manier (foldertjes maken), snel verdrinkt in moeilijk te handhaven mappenlogica, ontwikkelden Microsoft, Google en anderen, zoekmethoden die snelle toegang tot zoekresultaten aanbieden. Véél sneller om een schijf te “googlen” dan in een mappenstructuur naar het juiste bestand te zoeken.

Wat zijn de voornaamste voordelen van het archiveren van je woning of appartement in een nestas digitaal paspoort?

Nestas maakt het dus veel makkelijker om je belangrijke documentatie met betrekking tot je woning of appartement te archiveren én terug te vinden. Vergelijk eens de klassieke manier van archiveren met die van nestas:

Duurzaam digitaal archiveren op de klassieke manier: 1. Leg gegevens (metadata) over uw bestanden vast: a. Maak één overzichtelijke mappenstructuur die aansluit op uw eigen organisatie en activiteiten b. Geef mappen en bestanden eenduidige en (ook voor derden) begrijpelijke namen 2. Selecteer welke bestanden u wilt bewaren: a. Bepaal de gebruiksduur van uw documenten en wanneer ze (al dan niet) vernietigd kunnen worden b. Gooi bestanden die u niet moet of wilt bewaren, regelmatig weg 3. Beheer uw bestanden op duurzame wijze: a. Sla te bewaren bestanden op in open of duurzame bestandsformaten en b. Controleer uw back-ups en langdurig opgeslagen bestanden op digitale dragers en opslagmedia (de Cloud) regelmatig.

Duurzaam archiveren met nestas:

1. Selecteer de documenten die je wil archiveren.
2. Geef de documenten een naam en type en evt. een korte beschrijving.
3. Sla op.

Via de zoekfunctie vind je ze altijd snel terug. nestas zorgt voor back-ups in de cloud.

Heb je geen zin of tijd om dat zelf te doen of voel je je niet thuis in de digitale wereld, vraag dan aan nestas om het voor je te doen:

 

  • een koerier komt alle documenten bij je thuis ophalen
  • onze conciërge scant al je documenten in als pdf en stelt je nestas digitaal paspoort samen
  • een koerier komt je papieren 2-3 werkdagen later terugbrengen
  • je ontvangt je logingegevens voor je digitale nestasdossier
  • Voor een marginale kost kun je je conciërge vragen om de zes maanden je dossier aan te vullen

De kost van onze conciërge varieert al naargelang je een grote eigendom (villa met tuin/zwembad/bijgebouwen), een gewone woning (rijwoning) of een flat wil laten opnemen in je paspoort.

 

Op onze prijspagina vind je wat deze service je kost en kun je een conciërge boeken.