Nestas helpt je in twee opzichten:

Nestas zorgt ervoor dat je toeleveranciers niet uit het oog verliezen tijdig hun documenten op te leveren voor jouw postinterventiedossier (pid). Gedaan met tijd verliezen met zoeken naar bestanden in je mailbox, of toeleveranciers achter de veren te zitten. nestas doet het voor jou. Eindelijk eens onbezorgd op vakantie. Nestas stelt je in staat om tegen oplevering of verkoop een aantrekkelijk digitaal pid klaar te hebben, dat je kunt overdragen aan je klant, die het dossier verder zelf ter harte kan nemen. Een betere promotie kun je je niet wensen.

Zo werkt het:

Snelle en correcte opdrachten | Een nestas-dossier bouw je op aan de hand van opdrachten die je uitschrijft om informatie te verzamelen, bijvoorbeeld wanneer je vraagt aan je elektricien om je de elektriciteitsplannen en -goedkeuringsattesten te bezorgen. Wanneer je zelf over de bestanden beschikt, kun je die natuurlijk zelf invoeren.

Duidelijke afspraken | Als je een toeleverancier een opdracht geeft, bepaal je best een aantal gegevens: welke documenten verwacht je dat hij uploadt (welk type vb een plan, of een attest – je kunt daarvoor onder het label “job” beschrijven wat je van je toeleverancier verwacht) en welke de deadline is. Je moet maar weinig gegevens van je toeleverancier in te vullen om de opdracht succesvol door te zenden: naam, GSM en e-mail adres. Best verwittig je de toeleverancier op voorhand dat je via nestas zult werken. Hij heeft geen toegang tot het dossier en heeft dat ook niet nodig.

Herinneringen en aanmaningen | De toeleverancier ontvangt regelmatig een e-mail die hem eraan herinnert dat hij een of meer documenten moet opleveren voor jouw dossier. Naarmate de deadline nadert, worden de berichten dwingender en ze blijven aanhouden ook wanneer de deadline overschreden is, zolang het gevraagde materiaal niet werd geüpload of tot je het dossier transfereert.

E-mail notificaties en previews | Zelf zie je aan je overzicht wie laat is en hoeveel documenten je nog moet ontvangen vooraleer je dossier volledig is. De documenten die je ontving komen meteen in je dossier terecht, waar je ze kan previewen zonder ze te openen. Ideaal voor een snelle check of verificatie van het document. Een bericht in je account (met notificatie naar jouw e-mail adres) verwittigt je zodra er iets beweegt in je pid.

Overdracht en zekerheden | Wanneer je je pid overdraagt aan de nieuwe eigenaar/bouwheer, behoud je een read-only versie van jouw pid, zodat je altijd weet wat je precies opleverde. Je kunt dan nog alle bestanden inzien en downloaden. Of zelfs kopiëren om een nieuwe PID voor een nieuwe klant te starten.

Simpel en efficiënt, zoals de ideale bouwervaring.

Als je je eigen woning wenst in te voeren, zul je vooral een beroep doen op documenten die in je bezit zijn, dan hoef je geen toeleveranciers in het proces te betrekken. Later, wanneer je weer eens onderhouds- of herstellingswerken moet uitvoeren, kun je de herinneringsbenadering zeker gebruiken.

Als je een gebouw met meerdere wooneenheden wenst in te voeren (appartementsgebouw, woning met studentenkamers, …) dan creëer je best een eerste dossier dat je invult. Daarna dupliceer je het dossier (gebruik de duplicate functie) zoveel keer als je wooneenheden hebt. Pas elk dossier aan waar nodig. Voor het pid van de syndicus (gemeenschappelijke delen) moet je een apart dossier aanmaken.