Architect

Mijn klanten delen mijn visie op wonen

“Mijn klanten zijn mijn beste promotoren. Ik ben dan ook degene die ze het langst nog thuis mogen begroeten, eens hun woning is opgeleverd. Ik maak er een punt van om contact te houden met mensen die de woonkwaliteit van mijn ontwerpen appreciëren en er dagelijks van genieten. Wonen is een persoonlijke ervaring. Daarom vind ik de juiste documentatie van de woning cruciaal.”

Met een nestas postinterventiedossier bied je de bouwheer een digitaal paspoort van zijn woning aan. Ze zorgt voor gemoedsrust en een kwaliteitsgevoel. Op die manier krijgt de woonbelevenis van je klanten een extra-dimensie.

  • Onderaannemers vullen hun deel van het dossier in, op tijd en correct.
  • Als je het dossier overdraagt, behoud je via een read-only versie van het PID zicht op de woning zoals je ze opleverde. Zo weet je altijd precies wat je opleverde. Je kunt ook nog alle bestanden downloaden.
  • Nestas kan je rapporteren over de woning: bv. over de mate waarin een beroep wordt gedaan op de toeleveranciers eens de woning is verkocht. Interessant in het kader van de tienjarige verantwoordelijkheid én als maatstaf van woonkwaliteit.