fbpx Skip to main content

Je woning is een belangrijke investering, beheer ze verstandig.

Start je nestas dashboard!
verkoop woning

Denk vooruit, je woning is niet voor het leven

74% van de Belgen jonger dan 30 geeft aan ooit een groter huis dan hun starterswoning te willen kopen. 58% ouder dan 60 wil dan weer kleiner gaan wonen. Gemiddeld wonen we zo’n 15 à 20 jaar in onze eigen woning, ze is dus niet voor het leven.

Wanneer je daarna je woning verkoopt, wil je je investering verzilveren, maar kopers stellen steeds hogere eisen. Denk daarom vandaag al een stapje verder.

De waarde van je woning aantonen is geen evidentie.

De Belg hecht veel waarde aan een eigen woning en besteedt gemiddeld een derde van zijn salaris aan zijn woning. Om dat bedrag te laten renderen, moet hij er verstandig mee omspringen. 65% van de woningeigenaars voerde in de laatste vijf jaar verbeteringswerken uit aan zijn woning, om er zelf van te genieten en om de waarde van de het vastgoed te verhogen.

Niet iedereen pakt dit efficiënt aan en documenteert het nodige. Dit zorgt vaak voor onvoorziene kosten tijdens de verbouwingen. Zonder documentatie verliezen vakmannen veel kostbare tijd aan het inschatten van de situatie.

Bovendien is het moeilijk om bij de verkoop de meerwaarde van de aanpassingen aan te tonen wanneer deze onvoldoende gedocumenteerd zijn. Een potentiële koper kan niet nakijken welke materialen gebruikt werden en hoe deze bijdragen aan de energiezuinigheid of aan de duurzaamheid van de woning.

woning isoleren
Postinterventiedossier woning

Een tekort aan documentatie zorgt al snel voor problemen

  • Wie zijn woning verkoopt, is verplicht het postinterventiedossier te overhandigen. Een kleine minderheid is hiervan op de hoogte.
  • 52% van de woningeigenaars heeft geen conformiteitsattest van de elektrische installatie.
  • 71% van de woningeigenaars beschikt niet over het energieprestatiecertificaat.
  • Aanpassingen aan de woning verhogen de waarde pas echt wanneer ze goed gedocumenteerd werden.

Heb jij deze documenten al in je bezit? Wacht niet tot het te laat is! 

Nestas helpt je op weg met concrete inspiratiedossiers, opgesteld door vastgoedexperten. Daarin vind je een overzicht van belangrijke documenten dat je kunt overnemen of waarop je je kunt baseren. Een handigere leidraad kun je je niet wensen.

nestas is meer dan een digitale map om documentatie bij te houden.  Het is een tool die je over de jaren heen helpt om je belangrijkste investering te beheren.  Proactief onderhoud en gepaste herstellingen verzekeren je van een aangename woning en geven je de gemoedsrust van een sterke investering. Met nestas weet je dat je investering bij verkoop maximaal zal renderen. En wanneer je verkoopt, kun je de notaris meteen een degelijk postinterventiedossier aanbieden!

woning paspoort

Organiseer beter
nestas organiseert alle informatie omtrent je woning zodat je ze snel en eenvoudig terugvindt, waar je ook bent.

documenten bijhouden smart living

Bespaar kostbare tijd
Documenten uploaden, aanvragen, updaten, delen, becommentariëren, … Voortaan doe je het in een handomdraai met slechts één tool.

reminder onderhoud woning

Laat nestas het werk doen
nestas neemt het werk uit je handen: je leveranciers krijgen op tijd en stond een herinnering om onderhoudsbeurten in te plannen en ontbrekende documenten op te laden.

cloud oplossing

Kies de veiligste optie
Je kostbare documenten vertrouw je niet aan de eerste de beste toe. Met nestas weet je 100% zeker dat ze veilig opgeborgen zijn. Kwijtraken kan niet en alleen jij bepaalt met wie je ze deelt.

Een tool waar je écht iets mee bent

Verbouwings- of herstellingswerken in het verschiet? Nestas helpt de organisatie ervan stroomlijnen zodat je niets uit het oog verliest en vlot van start gaat.

Offertes laat je rechtstreeks bezorgen in je nestas dashboard, vakmannen contacteer je via het interne contactveld en informatie waarmee ze de werken kunnen voorbereiden, laat je in hun mailbox of persoonlijke dashboard verschijnen.

Na afloop beschik je zelf over alle technische informatie want nestas herinnerde je vakman eraan die tijdig op te laden.

bouwplannen bijhouden cloud

Wat onze klanten vinden van nestas

“Dankzij nestas zijn we er eindelijk in geslaagd onze informatie te bundelen en te vervolledigen. Alweer een zorg minder.”

“Niet alleen wij, maar ook onze leveranciers hebben nu een veel beter overzicht. Wat een duidelijkheid voor iedereen.”

“Ik hoef niet meer bij te houden wie ik nog moet contacteren om documenten op te leveren, nestas doet dat. Wat een gemak!”

“Nestas draagt zorg voor mijn investering. Mijn woning is goed onderhouden en gedetailleerd gedocumenteerd. Ik mag dan ook een correcte prijs verwachten wanneer ik ze zal verkopen.”